top of page

do 18 mei

|

Cafe t Rozenknopje

Aidan Presents: Bobbie (FR) + Michael McGovern (GB)

Aidan & the Wild, het alias waaronder Diederik van den Brandt zijn muziek maakt, is na 9 jaar niet meer weg te denken uit het Eindhovense folk en americana landschap. U heeft hem wellicht wel eens gezien in de Effenaar, op het Naked Song Festival.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Aidan Presents: Bobbie (FR) + Michael McGovern (GB)
Aidan Presents: Bobbie (FR) + Michael McGovern (GB)

Tijd en locatie

18 mei 2023, 20:30 – 23:00

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Aidan & the Wild, het alias waaronder Diederik van den Brandt zijn muziek maakt, is na 9 jaar niet meer weg te denken uit het Eindhovense folk en americana landschap. U heeft hem wellicht wel eens gezien in de Effenaar, op het Naked Song Festival of achter de pedalsteel bij artiesten als Björn van der Doelen, Baptiste W. Hamon of Dési Ducrot. De liefde voor de muziek is diep geworteld, en met “Aidan Presents” toont van den Brandt steeds twee artiesten waarvan hij vindt dat je ze símpelweg een keer gezien moet hebben. Muzikanten die al dan niet al bekender zijn bij het grote publiek, maar hoe dan ook kwalitatief hoogstaande muziek maken. Deze editie heeft hij Parisienne Bobbie en de uit Glasgow afkomstige Michael McGovern uitgenodigd. --- In 2022 maakte Bobbie haar Nederlandse debuut in de Rozenknop en wist een ijzersterke eerste indruk achter te laten. Deze editie komt ze terug, wederom bijgestaan door van den Brandt op de pedalsteel.

Hoewel geboren en getogen in Parijs durft de Franse Bobbie zichzelf zonder twijfel "het meest Amerikaans van alle Franse zangers" te noemen. Verknocht aan het authentieke country-geluid en geïnspireerd door de folk-muziek uit de jaren 70 zoekt ze het snijvlak tussen grandioosheid en nostalgie op. Bewapend met haar waanzinnig goede stem en een Martin uit 1947 legt ze op muzikale wijze de naakte waarheid over het leven neer, en betovert menig luisteraar in het process.

Met haar debuut EP "An Elegy For", geproduceerd door Sébastien Gohier (The Weekend, Michel Legrand), legt de Franse BOBBIE een collectie van melancholische songs neer die het verhaal vertellen van haar stukgelopen liefde.

Eerder opende ze in Parijs o.a. voor Heather Nova en J.S Ondara in Bataclan, die ze vervolgens langs Amsterdam, Utrecht en Berlijn volgde als vaste support voor zijn EU tour.

In 2022 speelde ze op het fameuze Les Francofolies de la Rochelle festival, en opende ze voor Jean Baptiste Guegan in de collosale Bercy arena. Afgelopen jaar is ze druk bezig geweest met haar debuutalbum "Sacred in the Ordinary", dat in de eerste helft van 2023 uit zal komen. --- Michael McGovern is een singer-songwriter uit Glasgow, die onlangs geselecteerd werd om Schotland te vertegenwoordigen in de Global Music Match

Met zijn debuutalbum "Highfield Suite" toont hij zijn karakteristieke sound, vol fingerpicking, brede stemgeluid en oprechte teksten. Het is dan ook niet gek dat artiesten als Bob Dylan en Leonard Cohen tot zijn inspiratiebronnen behoren. Het album werd goed ontvangen in zowel de UK als Ierland, werd benoemd als BBC Radio Scotland en RTE Lyric album van de week, en kreeg een 8,5/10 van Hot Press Magazine. Hij werd ondersteund door BBC introducing en folk-legende Paul Brady noemde hem een "unexpected gem".

Dit jaar werkt hij aan zijn tweede album en tourt door de UK, Ierland en Nederland. Verwacht een gezonde dosis intieme luisterliedjes om bij weg te dromen! --- Tickets 10,- Deuren 20.00 Concert 20.30 Vooraf een hapje eten? Kom alvast in de sfeer door te genieten van onze New Orleans geïnspireerde kaart. Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deel dit evenement

bottom of page