top of page
logonieuw.png

De Ad van Meurszaal | House of songs

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Wij beschikken over een van de oudste en meest sfeervolle theaterzaaltjes van Eindhoven, volgens velen een verborgen pareltje, omdat je het niet verwacht vanaf de buitenkant. In 1901 is de oude kap van het gebouw verwijderd, en is er een theaterzaal voor in de plaats gekomen welke jarenlang succesvol in gebruik is geweest. In 1970 werd de zaal gesloten vanwege de slechte bouwkundige staat. In 1999 heeft men de zaal gerenoveerd en in 2019 hebben we de zaal omgetoverd tot de prachtige ruimte die ze nu is met een breed cultureel programma waarbij de nadruk ligt op American Roots muziek waar zowel nationale en internationale artiesten graag spelen. 

 

De markante Eindhovense muzikant Ad van Meurs is in 2012, samen met de huidige uitbater Niek van de Klundert, begonnen met een wekelijkse Americana avond op woensdagavond, inmiddels uitgegroeid tot een begrip in het wereldje. Uiteindelijk is het de basis geweest voor vele andere muzikale activiteiten zoals onze vaste singer-songwriter avond door opkomend talent Diederik van den Brandt, de concertreeks van de bekende Eindhovense muzikant en creatief talent Woody Veneman en de maandelijkse populaire akoestische sessie onder de noemer Mannen met Baarden, beneden aan de stamatfel in het café, waar Ad, toen hij nog leefde regelmatig bij aanschoof.

 

Sinds het overlijden van Ad is de zaal eervol naar hem vernoemd en vinden de optredens en andere culturele activiteiten plaats in de Ad van Meurs Zaal. 

 

* Tevens is de zaal (in beperkte mate) te huur voor feesten en partijen, vergaderingen, bedrijfsuitjes en andere doeleinden. Vanwege het nostalgische en rijke karakter en ons eigen drukke programma zijn we hier wel terughoudend in.

bottom of page