top of page

De Rozenknop | Een impressie

De Rozenknop is al bijna 150 jaar een huiskamer waar velen zich thuis voelen en waar vele verschillende karakters zich moeiteloos mengen tot een mooi en bont gezelschap. Niet voor niets worden we in de volksmond al sinds mensenheugenis de “huiskamer van Gestel” genoemd. 

Jong en oud delen verhalen aan de bar, arm en rijk maken een dansje met elkaar, geaardheid of nationaliteit maken geen verschil, bij ons is iedereen gelijk en dat hebben we hoog in het vaandel staan. Buurtbewoners van alle leeftijden, expats die hier hun plek hebben gevonden, creatievelingen die houden van authenticiteit, een toevallige voorbijganger, het mengt zich tot een kleurrijk publiek waar iedereen gelijk is en plezier maakt met elkaar. Of het nu beneden in het café is, of tijdens de activiteiten in de bovenzaal, met oude of met nieuwe bekenden. 

 

We hebben vele stamgasten, sommigen komen al zestig jaar in het café, anderen zijn in de latere jaren geleidelijk stamgast geworden en maken sindsdien onderdeel uit van De Rozenknop. Als één na oudste café van de stad kennen we vele tradities, zo hebben we diverse vaste kaart-clubjes die op vaste momenten komen kaarten aan de kaarttafel, hebben we diverse vaste zangkoren die repeteren in onze bovenzaal, is op maandag het tweede drankje van het huis voor de stamgasten, hebben we een actieve spaarkasvereniging welke haar oorsprong kent in 1935, en eten we op maandag samen aan de lange stamtafel. En zoals we vaak zeggen, nog geen stamgast? We helpen je er graag een worden. 

Daarnaast voelen we ons verbonden met Eindhoven als stad en houden we van de Brabantse gemoedelijkheid en Bourgondische levensstijl, hetzij soms in een Amerikaans jasje vanwege de voorliefde voor de zwoele zuidelijke Amerikaanse staten. Die in dat opzicht weer niet zoveel verschillen van het Brabantse. Dat is te horen in onze muziekkeuze en te zien en proeven in onze menukaart, geïnspireerd op de New Orleans soul kitchen.

logonieuw.png
bottom of page