top of page

zo 17 nov

|

Eindhoven

Cinder Well (USA) - Americana i.s.m. De Effenaar

Cinder Well is het project van Californische multi-instrumentalist, songwriter en producer Amelia Baker. Hoewel ze opgroeide op aan de Californische kust, verhuisde ze naar de Westkust van Ierland waar ze nu enkele jaren woont.

Cinder Well (USA) - Americana i.s.m. De Effenaar
Cinder Well (USA) - Americana i.s.m. De Effenaar

Tijd en locatie

17 nov 2024, 20:30 – 20:35

Eindhoven, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Cinder Well is het project van Californische multi-instrumentalist, songwriter en producer Amelia Baker. Hoewel ze opgroeide op aan de Californische kust, verhuisde ze naar de Westkust van Ierland waar ze nu enkele jaren woont. Niet gek dus dat de zee een centraal thema in haar muziek is. Amelia Baker maakt meanderende, donkere droomfolk. De invloeden van de Californische Westcoast en traditionele Ierse folk geeft haar muziek diepte, maar wordt het nergens loodzwaar.

Haar debuutplaat ‘No Summer’ kreeg lovende recensies van o.a. The Guardian (“10 best folk albums of 2020”), NPR en Clash. Op haar nieuwe plaat ‘Cadence’ – die in 2023 uitkwam – vindt je nog meer van die prachtige folkliedjes met een licht-Ierse inslag. Haar Nederlandse debuut (uiteraard bij ons in Eindhoven) in het mooiste zaaltje van de stad: ‘t Rozenknopje is niet te missen. Aanrader voor fans van Lankum, Marissa Nadler, Emma Ruth Rundle en Julia Holter.

Deuren open: 20.00

Concert: 20.30

Vooraf een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl 

Deel dit evenement

bottom of page