top of page

za 19 okt

|

Cafe 't Rozenknopje

DDW Kick-off Handkerchief (BE) support The Bonnie Blues gratis!

Compleet met supportact uit Belgie

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
DDW Kick-off Handkerchief (BE) support The Bonnie Blues gratis!
DDW Kick-off Handkerchief (BE) support The Bonnie Blues gratis!

Tijd en locatie

19 okt 2019, 20:00

Cafe 't Rozenknopje, Hoogstraat 59, Eindhoven, Nederland

Over het evenement

 'From the moment we decided to hunt down that whale and skin him alive, I knew we were headin' towards the most terrifying expedition of humankind'

Het woeste zeemansbestaan, op een gammele boot in verre wateren, is één van de terugkerende thema's in de muziek van de Antwerpse band Handkerchief. We horen de havens van zeven zeeën in een onweerstaanbare mengeling van Europese rootsmuziek, rock ‘n roll, ska, gypsy, surf, calypso en rumba. In hun onmiskenbare zeemansblues volgen ze telkens weer de lokroep van de oceaan. Hun debuut Dancing Bones (2015) werd meteen enthousiast onthaald in De Roma, en dubbel-lp Sea Rain River (2017) bracht de koers ook op tournee door Nederland. Datzelfde jaar schreven ze ook de soundtrack voor de bekroonde graphic novel Red Rider (Lectrr & Stedho). De vernieuwde bemanning wordt nog steeds aangevoerd door de, schijnbaar al eeuwen tegen de wind in bulderende, stem van kapitein Christof Annaert en komt met een opvolger die nog meer naar zeewier smaakt.

De avond wordt geopend door The Bonnie Blues. The Bonnie Blues is een akoestisch trio dat klinkt zoals het interbellum in een café-chantant in de Seefhoek of een cabaret in de Louisiaanse bayou. De Andrew Sisters of de Mills Brothers, pakkend maar vol kwinkslagen. Nele Paelinck, Juno Kerstens en Laura Vanden Heede zingen alledrie en begeleiden zichzelf op gitaar, contrabas en viool. Ze brengen bekende en onbekende liedjes in de stijl van de jaren '20 tot '50 - van slowfox tot twist, van bolero tot barbershop ragtimes.

Speciaal deze avond enkele heerlijke Antwerpse bieren in het assortiment.

Deuren open 20.00. Concert 21.00  

Vooraf een hapje eten? Reserveer dan via info@rozenknopje.nl

New record: Mutiny Ballads

'These songs are Mutiny Ballads, songs that were recorded in hijacked places during stolen moments. Songs made up in the crow's nest of the heart. Written and played with love under the warm blanket of the Antwerp summer 2018' De titel “Mutiny Ballads” verwijst naar de onconventionele manier waarop Handkerchief te werk gaat. De nummers zijn opgenomen op verschillende locaties in Antwerpen, waar de band telkens een eigen studio optrok. Op deze manier trekt Handkerchief de traditie van feld recordings door naar de stedelijke context en verrast met de sound van deze "wildlocation-recordings". Eregasten op de plaat zijn Gunter Nagels (Donkey Diesel, Prima Donkey, Pasmans) & Gregor Engelen (Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Gregor Terror & the Calypso Gigolo's) die hun vocalen laten weerklinken op 2 nummers.  

Deel dit evenement

bottom of page