top of page

wo 06 sep

|

Cafe t Rozenknopje

Doug MacLeod (USA) - Americana

Doug MacLeod leerde de blues van de oude meesters. Als jongeling hing hij rond in kroegen waar hij de enige niet-gekleurde was. Gegrepen door de artiesten die hij daar zag pakte hij zelf de gitaar op en begon met het schrijven van songs.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Doug MacLeod (USA) - Americana
Doug MacLeod (USA) - Americana

Tijd en locatie

06 sep 2023, 20:30

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Doug MacLeod leerde de blues van de oude meesters. Als jongeling hing hij rond in kroegen waar hij de enige niet-gekleurde was. Gegrepen door de artiesten die hij daar zag pakte hij zelf de gitaar op en begon met het schrijven van songs. Het gitaarspelen ging hem dusdanig goed af dat hij het podium mocht delen met illustere namen als George 'Harmonica' Smith, Big Joe Turner en Pee Wee Crayton.

Inmiddels is Doug zelf een oude meester. Hij heeft meer dan 20 albums op zijn naam en tourde de wereld over. Zijn opnames op het Reference Recordings label worden door connaisseurs geroemd om de superieure geluidskwaliteit, en zijn kast met onderscheidingen kan bijna niet meer dicht. De Multiple Blues Award winnaar blijft echter zijn bescheiden zelf, en zijn optredens zijn altijd een warm bad. Voor wie meer over Doug ‘Dub’ MacLeod wil weten is er de biografie Who Is Blues Vol. 1, geschreven door Vincent Abbate, welke eerder werd gepresenteerd in de Ad van Meurs Zaal boven ‘t Rozenknopje.

Om Ad van Meurs nog maar eens te quoten: “naar Doug luisteren is als het luisteren naar een vriend, die het echt meent en het goed met je voor heeft!”

Vooraf een hapje eten? Kies voor een combiticket; concertkaartje en burger (rund, kip of vega) met friet vooraf!

Deuren 20.00

Concert 20.30 

Deel dit evenement

bottom of page