top of page

wo 09 okt

|

Cafe 't Rozenknopje

FolkNight: Michael Smith Krumins (NO)

De Rozenknop present: FolkNight

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
FolkNight: Michael Smith Krumins (NO)
FolkNight: Michael Smith Krumins (NO)

Tijd en locatie

09 okt 2019, 20:30

Cafe 't Rozenknopje, Hoogstraat 59, Eindhoven, Nederland

Over het evenement

 Eindhoven zonder folk kan niet, zo vindt Ankie Keultjes (geluidstechnicus en programmeur bij De Maandag van Van Meurs in Meneer Frits en zangeres van The Very Girls en The Willowbees). Zij sloeg de handen ineen met Niek van de Klundert van café 't Rozenknopje om een concertreeks op touw te zetten. Deze FolkNight vindt maandelijks plaats in de Ad van Meurszaal boven het café. In oktober de multi-instrumentalist Michael Smith Krumins.

Michael Smith Krumins (akoestische gitaar, bouzouki, bodhrán) is afkomstig uit Noorwegen, waar hij al op zeer jonge leeftijd bekendheid verwierf in de wereld van de (jawel !) metal. Maar al snel ging hij zich volledig toeleggen op andere muziekstijlen, folk, jazz en wereldmuziek.

Hij volgde een opleiding aan het conservatorium in Agder (Noorwegen) en maakt deel uit van enkele bekende Noorse folk- en wereldmuziekformaties, o.a. Faulk en Nutopia. Tegenwoordig reist hij veelvuldig op en neer tussen Noorwegen en Nederland, en ook hier in Nederland begint zijn reputatie als begenadigd musicus en componist zich te vestigen. Lees hier zijn volledige biografie: http://krumins.no/about-me/

Deuren open 20.00 Concert 20.30 Toegang € 7,50 

Deel dit evenement

bottom of page