top of page

wo 29 mrt

|

Eindhoven

Marty O'Reilly Trio (USA) - Americana

Marty O'Reilly is terug in de Rozenknop! De muziek van Marty O’Reilly uitleggen is als het beschrijven van een droom. Het voelt vertrouwd, maar tegelijkertijd onbekend.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Marty O'Reilly Trio (USA) - Americana
Marty O'Reilly Trio (USA) - Americana

Tijd en locatie

29 mrt 2023, 20:30

Eindhoven, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Marty O'Reilly is terug in de Rozenknop! De muziek van Marty O’Reilly uitleggen is als het beschrijven van een droom. Het voelt vertrouwd, maar tegelijkertijd onbekend. Zijn liedjes klinken bluesy maar het is geen blues, folk maar niet folk, soulvol maar niet soul. Marty’s stem is mooi en uniek, zijn teksten grimmig maar weelderig over gruizige geëlektrificeerde gitaar, prachtig versmelten tot genre-tartende muziek binnen de enorme definities van Americana. Je hoort een urgentie en complexiteit in de liedjes, die iets elementairs en misschien tegenstrijdigs uitdrukken: liefde en woede, vreugde en pijn, echt en ingebeeld.

De live performance vormt de kern van Marty’s projecten. Op het podium, begeleid door een band of alleen, raakt hij in trance en wordt de muziek elke avond opnieuw geboren als iets nieuws. Het is wat zijn volgelingen ‘magie’ noemen. Hij gaat van rauwe gospelblues tot filmische heldendichten, van zware stuwende grooves tot subtiel gearrangeerde folksongs. Marty verlaat het podium buiten adem en bezweet, zijn publiek vol ontzag. Het is moeilijk te beschrijven, onmogelijk te categoriseren. Toch zullen mensen die de muziek kennen, proberen het je uit te leggen, net zoals je ’s ochtends moeite zou kunnen hebben om een ​​droom uit te leggen. De details glippen misschien weg als je ze vertelt, maar het gevoel blijft.

Deuren 20.00

Concert 20.30

Vooraf een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deel dit evenement

bottom of page