top of page

wo 05 jun

|

Cafe t Rozenknopje

Max Poolman & Jonathan Rhodes

Rauw en intiem, zwetend en explosief. Dat is wat je van Max Poolman en Jonathan Rhodes kunt verwachten. Vastberaden om in het online tijdperk terug te gaan naar de kern, besloten twee uit de Hollandse klei getrokken Americana-artiesten om weer te gaan doen waar we het meest van houden: spelen.

Max Poolman & Jonathan Rhodes
Max Poolman & Jonathan Rhodes

Tijd en locatie

05 jun 2024, 20:30 – 22:30

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Rauw en intiem, zwetend en explosief. Dat is wat je van Max Poolman en Jonathan Rhodes kunt verwachten. Vastberaden om in het online tijdperk terug te gaan naar de kern, besloten twee uit de Hollandse klei getrokken Americana-artiesten om weer te gaan doen waar ze het meest van houden: spelen. Echte muziek voor echte mensen. In het voorjaar van 2024 bundelen ze hun krachten in een energieke dubbeltournee.

Max Poolman (Amsterdam) combineert invloeden van folk, country en rock. Tijdens zijn live-optredens trekt hij het publiek de show in met zijn persoonlijke nummers en rauwe stem. In deze optredens wisselt hij af tussen intieme akoestische nummers met alleen een gitaar en een blues harp, en met zijn band The Union speelt hij ruige country-rocknummers waar het publiek van uit zijn dak gaat.

Jonathan Rhodes (Groningen) ploegt door zijn ziel en oogst verhalende liedjes die hij met zijn vijfkoppige band vol energie brengt. Daarbij is hij niet bang om de schemering van zijn hart te onderzoeken. Zijn muziek laat zich het beste omschrijven als Americana/folk met sporen van blues en een mespuntje gospel. Meeslepende roots rock wordt afgewisseld door kleine, fragiele liedjes, waardoor je als luisteraar steeds dichter naar het puntje van je stoel schuift. Juist in die intieme momenten klinkt door dat hij toch vooral singer-songwriter is.

Afgelopen jaar speelde hij supportshows voor bands als Shovels & Rope, DeWolff en Israel Nash. Daarnaast stond hij o.a. op ESNS, Tuckerville, Hit The City en in een uitverkochte De Amer.

Deuren 20.00

Concert 20.30

Deel dit evenement

bottom of page