top of page

wo 26 okt

|

Eindhoven

New date: Southern Nights - Eric Devries en band

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
New date: Southern Nights - Eric Devries en band
New date: Southern Nights - Eric Devries en band

Tijd en locatie

26 okt 2022, 20:00

Eindhoven, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Het nieuwe solo-album Song & Dance Man van singer-songwriter Eric Devries is bijna volledig akoestisch. Een intiem en folky vierde album in een welhaast Bluegrass setting, waarmee Devries met verdieping een volledig verhaal vertelt. Hij is wars van commercie en houdt zich ver van gimmicks. In een tijd waarin alles lijkt te draaien om het streamen van single tracks, brengt Devries juist een volledig nieuw album uit.

In zijn songs staan teksten altijd centraal. Alsof Engels zijn eerste taal is, schrijft hij verhalen over mensen die al wat klappen hebben geïncasseerd in het leven: over menselijk onvermogen, verbroken relaties, drank en depressie. De tijd die tussen je vingers door glijdt, bezieling, het volgen van je dromen en je hart en over onvoorwaardelijke liefde. Een album met de nodige zelfspot, soms met de vraag of de singer-songwriter zélf de protagonist is of juist niet.

Met producer en multi-instrumentalist Janos Koolen, contrabassist Lucas Beukers en violist Joost van Es nam Devries alle twaalf songs van dit nieuwe Americana album op. In plaats van in lagen te werken is alles, inclusief de zang van Devries, tegelijkertijd opgenomen. Overdubs =worden beperkt tot waar Koolen nog een extra instrument ter hand neemt of waar Van Es meerdere vioolpartijen inspeelt. Sophie Janna (The Lasses) neemt de harmony vocalen voor haar rekening. Na zijn derde solo-album Close to Home (2014) brengt Eric Devries nog vijf albums uit, met Hidden Agenda Deluxe en Matthews Southern Comfort.

Met dit vierde solo-album, dat vanwege Covid 19 vertraging opliep, voegt Devries een nieuw hoogtepunt toe aan zijn carrière. De band met Koolen, Beukers en Van Es is van ongekend hoog niveau. De heren speelden onder meer met Douwe Bob, Fré Spigt, Kaz Lux, Bluegrass Boogiemen, JW Roy.

Deel dit evenement

bottom of page