top of page

wo 18 mrt

|

Café 't Rozenknopje

Southern Nights: Dylan van Meurs & Fabian Louis | Support Bobbie

Onvervalste Eindhovense Americana

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Southern Nights: Dylan van Meurs & Fabian Louis | Support Bobbie
Southern Nights: Dylan van Meurs & Fabian Louis | Support Bobbie

Tijd en locatie

18 mrt 2020, 20:20

Café 't Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

 TICKETS

Elke woensdagavond kwalitatieve American roots muziek in de bovenzaal. Meestal internationale acts maar soms ook pareltjes van eigen bodem zoals deze avond.

Jarenlang was het fabuleuze duo Dylan & Fabian het gezicht van de Eindhovense Americana scene en brachten zij hun unieke repertoire op vele podia in de stad en omstreken ten gehore. Met een combinatie van eigen werk en sterk gekozen covers, twee door het leven geverfde stemmen en een kenmerkende finger picking gitaar sound bouwden zij al snel een indrukwekkende reputatie op met bijbehorende fanbase. Daarna werd het plots stil rond het roemruchte duo.

Vanavond brengen Dylan van Meurs en Fabian Louis een eerbetoon aan deze voorvechters van de American roots met zowel oud als ook nieuw werk. Frank Strokap, die destijds met het oorspronkelijke duo meespeelde, zal ook vanavond Dylan en Fabian begeleiden op de basgitaar.

Support is de jonge Franse folk zangeres Bobbie. Met haar debuut EP "An Elegy For" legt de Franse BOBBIE een collectie van melancholische songs neer die het verhaal vertellen van haar stukgelopen liefde. Geinspireerd door de folk-muziek uit de jaren 70 zoekt ze intimiteit in haar EP en met haar betoverend schone stem en zelf-aangeleerde gitaarspel op haar 1947 Martin legt ze de naakte waarheid neer over het loslaten van een liefde.

Eerder opende ze in Parijs o.a. voor Heather Nova en J.S Ondara, was ze gekozen om de soundtrack van the Hunger Games live te vertolken in Salle Pleyel en leende ze haar stem uit aan filmcomponist Michael Stevens, ook bekend van verscheidene Clint Eastwood films, voor de Italiaanse film Variabile umana. Nu brengt ze haar muziek voor de eerste keer naar Nederland.

Haar ouders luisterden vroeger al naar de muziek van Dylan & Fabian, het is voor haar dan ook een hele eer om nu mee te mogen werken aan deze memorabele avond.

https://youtu.be/kpAd9n1zeCA

Vooraf een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl Deuren 20.00 concert 20.30 

Deel dit evenement

bottom of page