top of page

zo 12 mrt

|

Cafe t Rozenknopje

Tess Merlot & Band (chansons)

Voor een middagje waan je jezelf even in Parijs met de mooie chansons door Tess Merlot en haar band.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Tess Merlot & Band (chansons)
Tess Merlot & Band (chansons)

Tijd en locatie

12 mrt 2023, 16:00

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

“De eerste keer dat ze Jacques Brel hoorde sloeg de bliksem in.”

Sindsdien is de muziek niet meer gestopt: ze vormde de band Tess et les Moutons en honderden shows later draait elk optreden nog steeds om de essentie: de menselijke ziel naar de oppervlakte trekken zoals alleen het Franse levenslied dat kan. Met originals van Brel, Piaf en Aznavour en eigen werk.

Gemotiveerd om haar passie te delen en culturen samen te brengen, bracht Tess in 2017 met les Moutons haar eerste EP Chansons pour non-francophones uit. In 2019 zong ze het zelfgeschreven Mon Paris in een bomvol Paradiso en in 2020 tourde ze met haar eigen theatervoorstelling Voyages en Chansons langs volle zalen van o.a. PAARD in Den Haag, TivoliVredenburg in Utrecht en Boom Chicago in Amsterdam.

Of Tess nu alleen optreedt of met een compleet orkest, ze doet dit vol overtuiging en met een onweerstaanbaar joie de vivre. De uitvoering mag ingetogen en mooi zijn, maar ook ongepolijst, grotesk. En keer op keer blijken de oerkrachten van het chanson een magnetisme te bezitten van heb ik jou daar: meezingen, tranen in de ogen en gelukzalige koppen over de volle breedte.

Kortom: Tess Merlot past in elke setting waar het geen ramp is als er wijn wordt gemorst.

Vooraf een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deuren 15.30

Concert 16.00

Deel dit evenement

bottom of page