top of page

wo 23 nov

|

cafe t Rozenknopje

Ton Engels (GEANNULEERD)

Ton Engels maakt songs. Hij neemt ze op en speelt ze graag voor mensen. Sinds 1994 doet hij dat bij voorkeur met teksten in het ‘plat’ van zijn geboortedorp Panningen. Kepèl , voor de minse in de buurt.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Ton Engels (GEANNULEERD)
Ton Engels (GEANNULEERD)

Tijd en locatie

23 nov 2022, 20:30

cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Ton Engels maakt songs. Hij neemt ze op en speelt ze graag voor mensen. Sinds 1994 doet hij dat bij voorkeur met teksten in het ‘plat’ van zijn geboortedorp Panningen. Kepèl , voor de minse in de buurt. ( ‘Waarom zou je je gevoelens op papier willen zetten in een taal die je amper spreekt, om die songs te gaan zingen voor een publiek die dat amper verstaat…’?) Songs dus. (‘’Liedjes’ klinkt wel erg truttig en ‘liederen’ te ouderwets en troubadourderig.) Dus toch maar ‘Songs’. Engels zingt over kleine en grote dingen. Bij voorkeur blijft hij met zijn onderwerpen vlak bij huis. Over De Peel en zijn kleine dorpen, de waanzin van de nieuwe tijd, wielrennen en over alledaagse en herkenbare beslommeringen Ton Engels heeft sinds 1995 zeven cd’s uitgebracht. Het meest recente album heet ‘Noeit Mier Werke!’ (okt 22) Een aantal bekende titels uit de catalogus zijn: Cojboy (Zonger Peard), Tom Dumoulin, Kal Toch Plat, De Nevel, D’n Erste Kersmis, Hallo Veurjaor, Donkere Daag, Welkom Bej De Minse, Urges a/d Maas, Kiek Dien Maedje en Bonanza.

Op het podium is Ton E te zien met De Medeplichtigen (Eric Coenen-bas, Egbert Derix-toetsen en Eric vd Lest-drums.) Regelmatig ook in duo-vorm samen met Eric Coenen. PS: bij Radio L1 schreven ze: Ton Engels. Deze singer-songwriter behoort tot het allerbeste wat Limburg te bieden heeft op muzikaal gebied. De poëtische zeggingskracht van zijn liedjes gecombineerd met zijn prachtige gitaarspel maken Engels tot een artiest van de buitencategorie.

Deel dit evenement

bottom of page