top of page

wo 21 jun

|

Cafe t Rozenknopje

Van Hier - voorstelling

Een afwisselend theaterprogramma rondom muziek in de streektaal. Met de korte documentaire ‘Van Hier – een liedje in streektaal’, een presentatie door popprofessor Joost Augusteijn over de ontwikkeling van streektaalmuziek door de jaren heen en liveoptredens van o.a. Hein Augustijn, Martijn Kuijten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Van Hier - voorstelling
Van Hier - voorstelling

Tijd en locatie

21 jun 2023, 20:30

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Van Hier

Een afwisselend theaterprogramma rondom muziek in de streektaal. Met de korte documentaire ‘Van Hier – een liedje in streektaal’, een presentatie door popprofessor Joost Augusteijn over de ontwikkeling van streektaalmuziek door de jaren heen en liveoptredens van o.a. Hein Augustijn, Martijn Kuijten, Leon Moorman en anderen.

Van Hier

In oktober 2022 kwam het lied ‘Van hier' uit. Een bijzondere samenwerking tussen de muzikanten Hein Augustijn, Gerard van Maasakkers, Hans Keuper (Boh Foi Toch), Jelske en Leon Moorman. Een lied gezongen in meerdere streektalen: Achterhoeks, Drents, Limburgs en Brabants. Met een universeel thema: thuis.

Bij het nummer is een korte documentaire gemaakt door filmmaker/beeldend kunstenaar Martijn Kuijten. In deze docu geven de vijf muzikanten antwoord op de vraag waarom ze in streektaal zingen. Dit levert mooie, boeiende en soms verrassende portretten op van heel verschillende mensen die een passie gemeen hebben: zingen in hun eigen taal.

Op woensdag 21 juni zal de documentaire ‘Van hier – een liedje in streektaal’ vertoond worden in de Rozenknop. Met aansluitend liveoptredens van Hein Augustijn, Martijn Kuijten en… De avond wordt gepresenteerd door popprofessor Joost Augusteijn (https://www.popprofessor.nl). Op toegankelijke en verrassende wijze leidt hij de documentaire in met een korte geschiedenis van streektaalmuziek in de Nederlandse popmuziek.

Vooraf een hapje eten? Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deuren 20.00

Voorstelling 20.30

Deel dit evenement

bottom of page