top of page

do 26 okt

|

cafe t rozenknopje

Vergane glorie met Björn vd Doelen Ruud vd Boogaard en Martijn Kuijten

Wij komen je een ode aan de verstoteling brengen. De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. De zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vergane glorie met Björn vd Doelen Ruud vd Boogaard en Martijn Kuijten
Vergane glorie met Björn vd Doelen Ruud vd Boogaard en Martijn Kuijten

Tijd en locatie

26 okt 2023, 20:30

cafe t rozenknopje , Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

𝗩𝗲𝗿𝗴𝗮𝗻𝗲 𝗚𝗹𝗼𝗿𝗶𝗲 met 𝗕𝗷ö𝗿𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗿 𝗗𝗼𝗲𝗹𝗲𝗻, 𝗠𝗮𝗿𝘁𝗶𝗷𝗻 𝗞𝘂𝗶𝗷𝘁𝗲𝗻 𝗲𝗻 𝗥𝘂𝘂𝗱 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲𝗻 𝗕𝗼𝗼𝗴𝗮𝗮𝗿𝗱

Wij komen je een ode aan de verstoteling brengen. De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. De zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat ze verbindt is dat ze afwijken van de norm. In onze geschiedenis kom je dorpsfiguren van allerlei pluimage tegen, die het op hun eigen manier deden. Die anders waren. En wij, Björn van der Doelen, Martijn Kuijten en Ruud van den Boogaard, breken daar als drie musketiers een lans voor. Een ode aan de afwijking!

Tijdens onze voorstelling Vergane Glorie vertellen we je het levensverhaal van aantal bijzondere mensen. Zoals bijvoorbeeld Janus ‘Kiepoog’, uit Den Bosch. Over hem gaan er nog steeds allerlei wilde verhalen rond over hoe hij aan zijn gezichtsverminking kwam. Zo gaat het verhaal dat hij een kind uit een brandend huis zou hebben gered, of is hij toch door zijn vader tegen een gloeiendhete kachel aangeduwd... “Ach, er wordt zoveul geluld…”, zingen we daarom. Hoe dan ook joeg hij met zijn gelaat de mensen de stuipen op het lijf. Maar voor de Bosschenaren had hij ook iets ontwapenends. En met de carnavalsoptocht liep hij altijd pal voorop.

Voor Janus Kiep en nog zo’n acht anderen hebben we een ode geschreven. Een liefdevolle, muzikale ode, waarin we het levensverhaal vertellen in de vorm van een lied. Een soort serenade voor de verstotelingen, opgedragen in de plekken waar zij hun levens versleten. Van Oploo tot aan St. Willebrord.

Oploo: Tôntje d’n Dwerg Helmond: Jan Clijnk Bladel: Mie Moors Den Bosch: Janus Kiep Eindhoven: Arnol Cox Sint Willebrord: Klaveren Vrouwke Tilburg: Zot Joke Geldrop: Teun Gijssen Casteren: ‘Kruidendokter’ Willem van de Moosdijk

Naast Vergane Glorie in het theater zijn Björn, Ruud en Martijn ook te zien in de gelijknamige negendelige serie op Omroep Brabant, geproduceerd door Van Osch Films, waarin zij op zoek gaan naar de prachtige en soms onwaarschijnlijke verhalen achter deze kleurrijke figuren uit onze Brabantse geschiedenis. Wekelijks te zien vanaf dinsdag 28 februari.

Deuren 20.00 Concert 20.30 Vooraf gezellig dineren? Reserveer via info@rozenknopje.nl

Deel dit evenement

bottom of page