top of page

wo 06 nov

|

Cafe t Rozenknopje

Walt Wilkins, Bill Small (USA) & Bart de Win - Americana

Walt, Bill en Bart spelen al 12 jaar intensief samen, zowel op het podium als in de studio. De drie muzikanten vormen dan ook een hecht en volkomen op elkaar ingespeeld team.

Walt Wilkins, Bill Small (USA) & Bart de Win - Americana
Walt Wilkins, Bill Small (USA) & Bart de Win - Americana

Tijd en locatie

06 nov 2024, 21:30 – 23:30

Cafe t Rozenknopje, Hoogstraat 59, 5615 PA Eindhoven, Nederland

Over het evenement

Walt Wilkins is een Texaanse singer-songwriter met een groot hart, een nog grotere stem en een reputatie die ondanks zijn bescheidenheid tot ver buiten Texas reikt. Met eigen songs die door collega's als Ricky Skaggs en Kenny Rogers zijn gecoverd en een encyclopedische kennis van de Amerikaanse liedcultuur is hij een veelgevraagde muzikant. In Texas heeft hij zijn eigen festival: Waltstock & Barrel. Hij beschouwt Nederland als zijn tweede thuisland, sinds hij hier in 2008 voor het eerst speelde, toen samen met Sam Baker.

Ook al vanaf het begin een trouwe metgezel en kundige begeleider op gitaar is Bill Small, die daarnaast ook zelf mooie nummers schrijft. Bill speelt al in bands vanaf zijn tienerjaren in New Jersey en woont alweer een jaar of 15 in Texas, in het kunstenaarsplaatsje Wimberley, waar hij zich voltijds bezighoudt met muziek en met coaching.

Bart de Win, die doordeweeks les geeft op de conservatoria van Rotterdam en Utrecht, ken je misschien van zijn eigen band Tip Jar, of van Matthews Southern Comfort, de band rond Engelsman Iain Matthews. Het is ook goed mogelijk dat je Bart hebt zien optreden met o.a. Birds of Chicago, Kevin Welch, Richard Lindgren of Sam Baker.

Maar bovenal werken Walt, Bill en Bart al 12 jaar intensief samen, zowel op het podium als in de studio. De drie muzikanten vormen dan ook een hecht en volkomen op elkaar ingespeeld team.

Vooraf een hapje eten? Boek een combi ticket; burger (vlees, vis, vega) met friet plus concertticket voor 30,-. Burgers worden geserveerd vanaf 19.00. 

Walt Wilkins: gitaar, zang

Bill Small: gitaar, zang

Bart de Win: piano, accordeon, zang

Deuren 20.00

Concert 20.30

Combi ticket burger en concert; 19.00 

Deel dit evenement

bottom of page